Βιβλίο: Αν ερχόσουν στη Γη

Το Σάββατο 2 Απριλίου ανακοινώθηκαν τα Βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2022.

Οι εκδόσεις Διόπτρα παρέλαβαν με μεγάλη χαρά ένα σπουδαίο βραβείο για το παιδικό βιβλίο «Αν ερχόσουν στη Γη» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Το «Αν ερχόσουν στη Γη» της Sophie Blackall, σε μετάφραση της Λύντη Γαλάτη, βραβεύτηκε ως καλύτερο έργο στην κατηγορία «Βραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή» για παιδιά έως 12 ετών.

Λίγα λόγια για το Αν ερχόσουν στη Γη:

Πώς θα περιέγραφες τον πλανήτη μας και τα πλάσματα που βρίσκονται σε αυτόν σε ένα παιδί;

Πώς θα του μιλούσες για τη θέση του στο σύμπαν, για το διαφορετικό κλίμα και για όλους εμάς που τον μοιραζόμαστε; Ο Κουίν, ένα παιδί, στέλνει γράμμα σε έναν εξωγήινο και του περιγράφει πώς είναι η ζωή στη Γη.

Το «Αν Ερχόσουν στη Γη» της Sophie Blackall είναι κάτι περισσότερο από έναν οδηγό στον πλανήτη μας. Είναι ένα από τα πιο τρυφερά παιδικά βιβλία, το οποίο μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τη Γη αλλά και ο ένας τον άλλον.


Η συγγραφέας:
Η SOPHIE BLACKALL κατάγεται από την Αυστραλία και είναι βραβευμένη δύο φορές με το Caldecott Medal για τις εικονογραφήσεις της. Περνά τον μισό χρόνο της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και τον άλλο μισό χρόνο σε αεροπλάνα, βάρκες και τρένα, προσπαθώντας να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τόπους. Στη διάρκεια των ταξιδιών της σε όλο τον κόσμο γνώρισε χιλιάδες παιδιά και, με την υποστήριξη της UNICEF και του Save the Children, η Sophie Blackall έχει δημιουργήσει ένα εξαίσιο βιβλίο για τον πλανήτη μας. Μάθετε περισσότερα για την ίδια: www.sophieblackall.com.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε, όπως δελτία τύπου, συνεντεύξεις από τους συγγραφείς μας, κριτικές και πληροφορίες.
Επικοινωνήστε γραπτώς με το pr@dioptra.gr.

Αλεξάνδρα Αυγερινού, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, 210 3302828 (εσωτ. 120), alexandra@dioptra.gr
Αθηνά Πάνου, Communications Officer, 210 3302828 (εσωτ.124), apanou@dioptra.gr

Αφήστε ένα σχόλιο