Βιολέτα
Πηγή φωτογραφίας: https://simiomatario.gr/%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%84%ce%b1-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%ae/

Γεια σας με λένε Βιολέτα, θέλω να δώσω χρώμα κι άρωμα στην άνοιξη να στολίσω τον κήπο και το μπαλκόνι σας.

Μικρούλα είμαι και χαριτωμένη, φτάνω το πολύ έως 30-35 εκατοστά, με όμορφα άνθη και πέντε χρωματιστά πέταλα. Το χρώμα στη ζωή να ξέρετε φέρνει χαρά και εγώ έχω πολλά κίτρινο σαν ηλιαχτίδα, ένα αριστοκρατικό μωβ. το ροζ της τρυφερότητας, το λευκό της αγνότητας αλλά και το κόκκινο της φωτιάς. Τα φύλλα μου δεν τσιμπάνε, είναι στενόμακρα και γκριζοπράσινα πέφτουν και χαϊδεύουν το χώμα. Το άρωμά μου ευωδιάζει ως το φθινόπωρο. Και να ξέρεις τα φύλλα μου και τα άνθη μου κάνουν αιθέριο έλαιο χαλαρωτικό και αντιφλεγμονώδεις ενώ οι άνθρωποι με χρησιμοποιούν και στην αρωματοποιία. Να με φυτεύσεις σε φως και μη ξεχνάς εάν με δεις μαραζωμένη είναι ως να με αγκαλιάσει το φως του ήλιου, να σηκώσω το κορμί μου να δω τον ουρανό, να με χαϊδεύει το αεράκι και να απλώσω τις ρίζες μου στο φυτόχωμα που μ` αρέσει. Αα… να με ποτίζεις δύο φορές την εβδομάδα κι εγώ σαν με κοιτάς θα σε μαγεύω να ομορφαίνει η ψυχή σου. Με αγάπη η Βιολέτα σου.

Ανθούλα Γιασεμή

Είμαι η Ανθούλα Γιασεμή. Δεν θα μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο εκτός από λουλούδι. Ζω όπως αυτά, ανθίζω και μαραίνομαι, μοσχοβολώ τις νύχτες που τ` αστέρια μού κλείνουν το μάτι και το μόνο που ζητώ είναι νερό, φως κι ένα καλό λόγο.

Αφήστε ένα σχόλιο