Κολάζ-εγχειριδίου-διατροφής-καρκινοπαθών

Δωρεάν Βιβλίο: Νόστιμες συνταγές που αγαπούν το έντερο των ανθρώπων με νεοπλασία

Ο Γιώργος Πέτσιος κλινικός διαιτολόγος – αθλητικός διατροφολόγος, ο Ιωάννης Σουγκλάκος Αναπλ. Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης και η Μαρία Τόλια Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια Εργαστηρίου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας επιμελήθηκαν ένα εγχειρίδιο για την καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών ασθενών. Το βιβλίο υπογράφει με τις νόστιμες συνταγές του ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Το βιβλίο αφορά τη διατροφή σε ογκολογικούς ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας.
Ασθενείς που έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές προκλήσεις, με κατεσταλμένο ανοσοποιητικό, έντονες γαστρεντερικές ανωμαλίες και δυστυχώς δύσκολη ψυχολογία, σε ένα σημείο όπου η θρέψη τους είναι μείζονος σημασίας, ίσως ακόμα περισσότερο και από την ίδια τη θεραπεία.
Σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική Ογκολογίας και Γαστρεντερολογίας του ΠΕΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης) και των επιστημόνων εκεί.

Θερμές ευχαριστίες στους: κ. Ιωάννη Κουτρουμπάκη, Καθηγητή Γαστρεντερολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
κ. Δημήτριο Μαυρουδή, Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης για την καθοδήγηση και τις πολύτιμες συμβουλές συγγραφής του παρόντος βιβλίου.

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θεωρεί ότι αυτό το εγχειρίδιο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση και την καθημερινή πρακτική των ογκολογικών ασθενών, κάτι που το καθιστά σημαντικό και απαραίτητο. Οι διατροφικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο διαφοροποιούνται τόσο με την πάροδο των θεραπειών όσο και από οργανισμό σε οργανισμό. Ωστόσο, είναι σχεδόν κοινός τόπος ότι, κατά τη διάρκεια της συμπόρευσης του ασθενούς με τη νόσο, οι διατροφικές απολαύσεις του, ακόμα και η καθημερινή σχέση του με την τροφή, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο των χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών οι ασθενείς υποφέρουν από ανορεξία και αγευσία. Ελπίζουμε, λοιπόν, οι κατάλληλες και νόστιμες συνταγές που περιλαμβάνονται σε αυτό το έντυπο να κάνουν το πρόβλημά τους διαχειρίσιμο και καλά ανεκτό. Ως ασθενείς, σας ευχαριστούμε για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Εκ του ΔΣ του «Ευ Ζω»


Θα το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, δωρεάν: https://www.pagni.gr/mycode/pdf/syntages.PDF?fbclid=IwAR2WhdlRCmzFEaI0nbMCZ0IxdIu602FtqF9pwDc7nLWdHZ9UPxzt8yKk3Ms

Πηγή άρθρου – φωτογραφιών: https://www.dia-trofis.gr/lifestyle/nostimes-sintages-karkino-mamalakis-petsios/

Κολάζ φωτογραφίας: www.simiomatario.gr

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο