You are currently viewing Ζητήματα Πρωινού
Πηγή φωτογραφίας: https://pixabay.com/photos/woman-hair-drying-girl-female-586185/

Ζητήματα Πρωινού

Κάθε μέρα όσο διαφορετική και να είναι πάντα ξεκινάει με το πρωινό. Για άλλους το πρωινό είναι στις 6:00 και για άλλους στις 12:00, αλλά καμία σημασία δεν έχει καθώς η πορεία τους είναι σχετικά κοινή. Για κάποιους ανθρώπους ο ήχος του ξυπνητηριού λειτουργεί ως ένας μοχλός εκτίναξης από το κρεβάτι, ενώ για άλλους η αρχή ενός εσωτερικού διαλόγου για το αν θα σηκωθούν ή όχι έχοντας όπλο το κουμπί της παράλειψης. Ορισμένοι προτιμούν να σηκωθούν ήρεμα και να κάνουν κάποιες δουλειές πριν ξεκινήσουν με το πλύσιμο δοντιών και το πρωινό. Διατάσεις και μια μικρή γυμναστική ρουτίνα βρίσκεται στο καθημερινό πρόγραμμα λίγων. Σύμφωνα με μελέτες οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να παραμένουν στον χώρο του κρεβατιού τους και να σερφάρουν στο διαδίκτυο και να αναλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε σελίδες της αρεσκείας τους.   

Πολλές φορές το πρωινό μας σηματοδοτεί και αντικατοπτρίζει τον ρυθμό και την ένταση της ημέρας. Καφεδάκι σκέτο ή με γάλα, κρύο ή ζεστό, ντεκαφεϊνέ, cappuccino, espresso, americano, lungo και άλλα πολλά αποτελούν μόνο την αρχή στην δύσκολη απόφαση ποιόν καφέ επιθυμώ. Και αν δεν επιθυμώ καφέ; Σε λυπάμαι πραγματικά λες στον εαυτό σου, καθώς η λίστα αυξάνεται δραματικά. Το ρολόι στον τοίχο δείχνει 7:45 και εγώ ακόμα να αποφασίσω τι θα πιω, μη γνωρίζοντας αν θα φάω και ποια ρούχα θα βάλω. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο γνωρίζεις πως στο ένα τέταρτο που σου απομένει, μέχρι να φύγεις για την δουλειά, θα ακολουθήσεις πολιτικές λιτότητας. Βάζεις μια σχετικά ευχάριστη μουσική για να μην ακούς τις ίδιες σου τις σκέψεις που μόνο βρίζουν για το χθεσινό ξενύχτι, διαλέγεις γρήγορα τα ρούχα σου, γιατί αλλιώς θα τρέχεις ημίγυμνος πίσω από το λεωφορείο. Παίρνεις τον καφέ στο χέρι και ένα μήλο το οποίο όπως έδειξε μια δοκιμή μέσα στο λεωφορείο είχε χαλάσει από καιρό.

Σε μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που περιγράφηκε με ορισμένες αλλαγές θα υπήρχε χρόνος για τα πάντα. Παρόλα αυτά κανείς δεν μετανιώνει ,πιθανόν, για το ξενύχτι της προηγούμενης ημέρας και τις ξέγνοιαστες στιγμές με την παλιοπαρέα. Καθώς πας στην δουλειά εξομολογείς στον εαυτό σου πως ήταν το τελευταίο παραστράτημα για αυτή την εβδομάδα και πως δεν θα ξανασυμβεί. Τελειώνοντας τη δουλειά και στον δρόμο για το σπίτι, μετά από μια κουραστική και επίπονη μέρα στη δουλειά, σκάει τηλέφωνο για ένα γρήγορο ποτό και ήδη σκέφτεσαι τι θα πεις στον εαυτό σου το επόμενο πρωί.

Πηγή φωτογραφίας: https://pixabay.com/photos/woman-hair-drying-girl-female-586185/

Μάριος Λουριδάς

Ονομάζομαι Λουριδάς Μάριος, είμαι 23 χρονών και είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την φωτογραφία, την αρθρογραφία και τη βιντεογραφία. Παράλληλα οι ενασχολήσεις μου εμπεριέχουν πολλούς τομείς της τέχνης όπως η ποίηση και η ζωγραφική.

Αφήστε ένα σχόλιο