Κολάζ βιβλίου: Να με θυμάσαι τον Αύγουστο

Οπισθόφυλλο: Κώστας Αλεξόπουλος, “Να με θυμάσαι τον Αύγουστο”,Εκδόσεις Υδροπλάνο

Ένα τρυφερό μυθιστόρημα που θυμίζει εικόνες από τα παιδικά μας χρόνια.
Τα παιδικά όνειρα στην πρώτη του άνοιξη, τα κρύα βράδια του χειμώνα και η πραγματικότητα, τα παιδικά παιχνίδια, ο Αλέξανδρος κι ο κόσμος του. Απλοϊκός, σύνθετος, πολύπλοκος, πολύχρωμος, παράξενος, οι πραγματικοί και φανταστικοί του ήρωες. Το χωριό με τα μικρά πλίθινα σπίτια, οι απλοί άνθρωποι κι οι μάταιες σκέψεις τους.
Παιδί στο χωριό κι αργότερα μεγάλος στην πόλη. Φοβισμένος στο θάνατο, τρυφερός κι ευαίσθητος μαχητής, νικητής στην πλάτη της κανελί φοράδας, ταξιδευτής πριν ακόμα περπατήσει, οδυνηρά ηττημένος όταν ήταν σίγουρος πως θα κέρδιζε .. Ξεχωριστός.
Τρεχαλατζής σε μια αέναη επίμονη και ταυτόχρονη παλινδρόμηση στο χθες, το σήμερα και το αύριο.
Τα παιχνίδια στην αυλή με τη μικρή ξεφούσκωτη πλαστική μπάλα οι καθημερινές διαδρομές, οι απροσδόκητες συναντήσεις κι οι απουσίες. Οι μικροί ήρωες, οι φόβοι, οι αναζητήσεις. Ο πιστός κι αφοσιωμένος Σκριπ, τα παιχνίδια στις αλάνες του χωριού οι μοναχικές βόλτες στη θάλασσα, η κανελί φοράδα κι ο μικρός λόφος με τον τεράστιο πλάτανο, οι μεγάλες ονειρικές πτήσεις από τα κλαδιά του που έφταναν ως τον ουρανό, οι πρώτες
βουτιές στη θάλασσα, μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο τρύγος, το πάτημα των σταφυλιών ο Οδυσσέας, που μπορούσε να προβλέψει τα πάντα εκτός από τον θάνατό του, τα μοσχοβολιστά ψωμάκια της μητέρας στον
φούρνο της αυλής, ο πρόωρος θάνατος του πατέρα, ο σοφός γέροντας στη μικρή ξύλινη καλύβα του αμμόλοφου, απέναντι από το νεκροταφείο, η μετακόμιση στην Αθήνα, ο καρμικός έρωτας με τη Ρενέ κι ο οδυνηρός χωρισμός, η υπομονή του Σκριπ να περιμένει το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής του για να ξαναδεί τον αγαπημένο του φίλο η .. φυγή του για πάντα, στο πρώτο και τελευταίο τους ταξίδι στη θάλασσα..
Η αρχή και το τέλος, η τέχνη του μυαλού του στα όνειρα, οι προσδοκίες, οι απώλειες, η αναμονή, τα ταξίδια του ήλιου..
Η ζωή απέναντι, πλημμυρισμένη από φως και σκοτάδι, καλό και κακό, θετικό και αρνητικό, αγάπη, μίσος, ζωή, θάνατο.
Που απ’ τη δεξιά τσέπη του ‘βαζε δώρα κι απ’ την αριστερή, λίγο μετά, του τα ‘παιρνε όλα πίσω.
Ίσως για να μην καλομάθει και πάρουν τα μυαλά του αέρα. Η ζωή που τη μια στιγμή τον αποθέωνε και την άλλη τον χλεύαζε, που τον χάιδευε κι ύστερα τον γονάτιζε.
Κι η θάλασσα, καρμικό του πάθος που μια τον μάγευε και μια τον κατάπινε με τα κύματά της.
Ο Οδυσσέας κι η σωματική του αδεξιότητα, ο καπετάνιος που ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο μα στο τέλος σάλπαρε μόνος, ο Σκριπ της ανυπέρβλητης πίστης και της ηρωικής αφοσίωσης, εκείνη, τα λόγια τους που ειπώθηκαν ή σώπασαν, οι νύχτες τους στη θάλασσα, οι πέτρινες καρδιές της παραλίας, όλα μαζί τυλιγμένα απ’ τα χέρια της σε στριφτά τσιγάρα με καφέ, οι ατέρμονες κουβέντες τους τις νύχτες σε κάποια θάλασσα.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώστας Αλεξόπουλος γεννήθηκε στο Βρανά Ηλείας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αθλητική Δημοσιογραφία, Επικοινωνία και Ψυχολογία στον Αθλητισμό, Οργάνωση-Διοίκηση Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό, Ανάλυση-Σχεδιασμό Συστημάτων, Διαχείριση Προσωπικού, Ανάπτυξη Τεχνικών και Προώθηση Δράσεων Εταιριών, Δημόσιες Σχέσεις, Τεχνική Γραπτού και Προφορικού Λόγου, Σεμινάρια Πολιτικών και Κοινωνικών Διαλέξεων. Εργάστηκε σε πολλά αθλητικά μέσα ως ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης αλλά και διευθυντής. Στις εφημερίδες ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ, ΕΞΕΔΡΑ, στους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΑΝΤ1, NOVA, COSMOTE TV, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στα περιοδικά MAX, ENA, FOR HIM, αλλά και ως καθηγητής δημοσιογραφίας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Ειδικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Λατρεύει την ελληνική γλώσσα. Έχει εκδώσει δυο free press εφημερίδες, ποικίλης ύλης (City News, F-act).

Ταυτότητα βιβλίου:

Τίτλος: Να με θυμάσαι τον Αύγουστο
Συγγραφέας: Κώστας Αλεξόπουλος
ISBN: 978-618-207-121-2
Αρ. σελίδων: 330
Ειδος: Ελληνική λογοτεχνία
Έτος έκδοσης: 2022
Διαστάσεις: 14 X 21
Εξώφυλλο: Μαλακό
€13,90 €12,51

Αφήστε ένα σχόλιο