ΜΕΛΑ ΚΥΒΕΛΗ

ΜΕΛΑ ΚΥΒΕΛΗ: “ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΑΝΑ”

Διήγημα για τον Λογοτεχνικό Μαραθώνιο: “Το τείχος της ευτυχίας”

Γεννήθηκα πριν αρκετά χρόνια σε μια γκρίζα και μεγάλη πόλη. Ο ήλιος ήταν δώρο μεγάλο, λίγες φορές μα πολύτιμες και ακριβοθώρητες. Τα χρώματα μου γκρίζα, μαύρα, μουντά. Σαν τη ζωή μου.
Τα παιδιά δεν είχαν ροζ μάγουλα σαν των παραμυθιών και τα παιχνίδια τους ήταν θαμπά. Ομίχλη σκέπαζε την πόλη μου και τα όνειρα μου δε φαινότανε. Κλεμμένα λόγια των παππούδων μιλούσαν για σπίτια άσπρα. Λέγανε τάχα πως τα μπαλκόνια είχαν λουλούδια χρωματιστά και πως οι μανάδες φορούσαν πολύχρωμες ποδιές. Περάσαν τα χρόνια και τα κλεμμένα λόγια χάθηκαν.
Οι άνθρωποι τώρα γεννιούνται γκρίζοι. Τα χρώματα μπήκαν σε μαύρες λίστες. Τον ήλιο τον σκεπάσανε μη τυχόν και δει κανείς πως λάμπει κι επαναστατήσει. Απαγόρευσαν τα παιχνίδια και φυλακίζουν όσους χαμογελούν. Νέα τάξη λένε τώρα τον κόσμο μας και είμαστε παραγωγικές οντότητες.
Καμιά φορά στα κρυφά θυμάμαι πως ήμουν άνθρωπος κανονικός. Φέρνω στο νου μου μια κόκκινη κορδέλα που μου είχε δώσει όταν ήμουν μικρή, η γιαγιά μου και το στόμα μου γίνεται μια λοξή γραμμή. Αρχίζω να χαμογελάω, σε λίγο το χαμόγελο γίνεται γέλιο. Το γέλιο μου ορμάει ασυγκράτητο, απλώνεται στην πόλη. Γίνεται χείμαρρος και γκρεμίζει τα γκρίζα τείχη. Ο κόσμος βουτάει μέσα του και ενώνεται σε μια πελώρια κραυγή. Λιώνει το πλέγμα που μας έκρυβε τον ήλιο. Σπάει την άσφαλτο και φυτρώνουν πάνω της λουλούδια. Χρωματιστά λουλούδια. Τέλος το γκρίζο, ζωή πολύχρωμη θα φτιάξουμε ξανά!
Ευτυχισμένοι Άνθρωποι πάλι σε μια όμορφη γη!

Λίγα λόγια για τη Μελά Κυβέλη

Είμαι η Κυβέλη και δηλώνω απόλυτα διαταραγμένη ακόμη ευτυχώς!
Λάτρης όλων των Τεχνών, καλών και κακών, φλερτάρω με την ποίηση τη συγγραφή και τη ζωγραφική μπας και μου κάτσει κάποια από τις τρεις. Μοναδικός μου στόχος η επιβίωση από το πόλεμο που μαίνεται στο μυαλό μου. Είδωμεν…

Λίγα λόγια από το ΣημειΩματάριο:

Ο Λογοτεχνικός Μαραθώνιος διοργανώθηκε από το περιοδικό ΣημειΩματάριο με γνώμονα τη διάδοση της λογοτεχνίας και την επίτευξη αλληλεπίδρασης μέσω αυτού του κοινού άξονα, δράση που ουδεμία σχέση έχει με διαγωνισμούς και αμειβόμενες προωθητικές ενέργειες

Το περιοδικό ΣημειΩματάριο έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή στον Λογοτεχνικό Μαραθώνιο τη σύμπλευση των κειμένων με τους κανόνες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και την άρτια επιμέλειά τους. Ως εκ τούτου, δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των κειμένων που θα δημοσιευτούν, αν και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ταύτισή τους με τους όρους του περιοδικού.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ: ΜΕΛΑ ΚΥΒΕΛΗ:

Επιμέλεια παρουσίασης: Άννα Ρω

Αφήστε ένα σχόλιο