Υπογραφή-Πάντειο-Φεστιβάλ-Ολυμπίας
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Κατά την τελετή υπογραφής για το  Μνημόνιο Συνεργασίας στις 24/2, παρέστησαν από το Πάντειον Πανεπιστήμιο η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα και η Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου.

Ενδεικτικά, το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει:

*Έρευνα, σχεδιασμό και εφαρμογή νέων μεθόδων για την κινηματογραφική εκπαίδευση.

*Παροχή δυνατότητας και ευκαιριών σε νέους ανθρώπους να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να εκφράζονται και να δημιουργούν μέσω της ψηφιακής οπτικοακουστικής τεχνολογίας,

*Διαμεσολάβηση ανάμεσα στην ακαδημαϊκή γνώση και την οπτικοακουστική βιομηχανία, όπως αυτή εκφράζεται από τον κόσμο των κινηματογραφικών φεστιβάλ.

*Ενεργοποίηση φορέων και επαγγελματιών της πανεπιστημιακής και κινηματογραφικής εκπαίδευσης και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, για την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών προκειμένου να εξοικειωθούν πάνω στο ιδιαίτερο είδος του «Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους».

*Ανάπτυξη κοινών ερευνών και μελετών και αμοιβαία μεταφορά τεχνογνωσίας

*Διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων (π.χ. ημερίδες, συνέδρια κλπ.)

*Σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 8664470

Μαρία Διαμαντοπούλου

Σπουδάζω στο ΕΚΠΑ στο τμήμα Ψηφιακών Τεχνών & Κινηματογράφου παράλληλα εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και τον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθώ ταινίες. Πιστεύω η 7η τέχνη καλλιεργεί την κριτική σκέψη στον άνθρωπο και τον αφυπνίζει

Αφήστε ένα σχόλιο