Βιβλίο: Μέτοικοι καιροί - Συγγραφέας: Σκορίνης Νίκος
Μέτοικοι καιροί - Συγγραφέας: Σκορίνης Νίκος

Ο Νίκος Σκορίνης διεισδύει με τη συγγραφική του ματιά στον κοινωνικό ιστό την εποχή των μνημονίων και παρουσιάζει το μυθιστόρημα του “Μέτοικοι Καιροί” από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ένα µυθιστόρηµα µαγνητική τοµογραφία της ελληνικής κοινωνίας στα καταιγιστικά χρόνια των µνηµονίων. Τα όνειρα γίνονται εφιάλτες, οι έρωτες γίνονται ψίθυροι κρυφοί, οι µικροµεσαίοι καταστρέφονται κατά χιλιάδες, η εύρεση εργασίας µοιάζει µε παράνοµη επιδίωξη. Δραµατικές ανατροπές, τεράστιες αβεβαιότητες, ανασφάλεια, φόβος, αγωνία και λίγο φως ελπίδας στο τέλος του βιβλίου. Άλλοι γονατίζουν, άλλοι υψώνουν το µπόι τους πάνω και από τη ζωή τους.

Οι Μέτοικοι καιροί είναι ένας ανιχνευτής των αναστοχασµών και των εσωτερικών συγκρούσεων µε το έτερο εγώ µας. Ατοµικό και συλλογικό. Αυτό µε το οποίο φοβόµαστε να αναµετρηθούµε κατάµατα. Ελεύθεροι και ταυτόχρονα αιχµάλωτοι στους δαίµονες και τους θεούς που κρύβουµε µέσα µας, σε µια διαρκή πάλη µαζί τους αλλά και ενίοτε σε µια διαρκή απώθηση και αφασία. Με περιορισµένα δικαιώµατα, που µας τα βάζουν οι δυνατοί και οι κακοί του κόσµου αλλά πολλές φορές κι ο ψεύτης εαυτός µας…

Νίκος Σκορίνης - Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στην Παλαιόβρυση Λακωνίας. Άρθρα του δηµοσιεύονται συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο µυθιστόρηµά του, ?υτικοανατολικά της Γης, αρχικά από τις εκδόσεις Καµπύλη, µε τρεις συνεχόµενες ανατυπώσεις. Επανεκδίδεται το 2017 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το µυθιστόρηµα έχει ξεπεράσει τα 12.000 αντίτυπα και ετοιµάζεται η τηλεοπτική µεταφορά του.Το 2016 εκδίδεται το δεύτερο µυθιστόρηµά του, Ακύµαντοι, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σηµειώνει µεγάλη εµπορική επιτυχία και παίρνει τον δρόµο της θεατρικής του µεταφοράς, σε σκηνοθεσία Θέµη Μουµουλίδη. Η παράσταση έχει παραδοθεί ψηφιοποιηµένη στο υπουργείο Πολιτισµού. (Το θεατρικό έργο ήταν προγραµµατισµένο να ανέβει στο θέατρο «Άλµα» τον Μάρτιο του 2019. Δύο µέρες πριν από την επίσηµη πρεµιέρα έκλεισαν τα θέατρα, εξαιτίας της πρώτης καραντίνας. Ανεβαίνει τελικά την άνοιξη του 2022.)Τον Δεκέµβρη του 2019 παρουσιάζεται στο Ίδρυµα «Μιχάλης Κακογιάννης» το τρίτο µυθιστόρηµά του, Όπου κι αν πας να µη χαθείς. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και ανατυπώνεται συνεχώς, πλησιάζοντας ήδη τα 20.000 αντίτυπα. Και αυτό µεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, στο «Από Μηχανής Θέατρο», από τον σκηνοθέτη ?ηµήτρη Μυλωνά. Πρεµιέρα, 8 Δεκέµβρη 2021.

Ταυτότητα του βιβλίου:

Τίτλος: Μέτοικοι Καιροί

Συγγραφέας: Σκορίνης Νίκος

ISBN: 978-960-14-3688-3

Αρ. σελίδων 560

16,90€ 15,21€

  

Αφήστε ένα σχόλιο