Κολάζ ταινιών φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2022

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2022

66 ερωτήσεις από την Ζακλίν Λέντζου Σελήνη

Στην αίθουσα Ολύμπιον αυτή την εβδομάδα μη χάσετε την τρυφερή, βαθιά προσωπική πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ζακλίν Λέντζου Σελήνη, 66 ερωτήσεις. Η ταινία, που ξεκίνησε ως Work in Progress στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προβλήθηκε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συνέχισε με επιτυχία την πορεία της στα διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας το πρώτο βραβείο, το Golden Puffin στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέικιαβικ.

Το πάθος

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές προβάλλεται η ταινία Το πάθος, ένα λιτό αλλά φλογερό μανιφέστο για το δικαίωμα της γυναίκας στον έρωτα, στην όσο πιο συνειδητή απόλαυση ενός άλλου κορμιού.

Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι του Γιόχαν Γιόχανσον,

Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, μη χάσετε το Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι του Γιόχαν Γιόχανσον, μια εκθαμβωτική αλληγορία για την ψευδαίσθηση της ουτοπίας και την ψυχοφθόρο παρακμή του πολιτισμού μας.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα, συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

 Η ταινία Η μέθοδος των Γουίλιαμς, του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν για τη ζωή των παγκόσμιων σούπερ σταρ του τένις, Βένους και Σερένα Γουίλιαμς, που απέσπασε συνολικά έξι υποψηφιότητες Όσκαρ, μεταξύ άλλων Καλύτερης Ταινίας, Α΄ Ανδρικού και Β΄ Γυναικείου Ρόλου (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

 Το φιλμ Φύλακας Αδερφός του Φερίτ Καραχάν, που απέσπασε το βραβείο Fipresci στο Πανόραμα της Μπερλινάλε, ενώ τιμήθηκε με τα βραβεία καλύτερη ταινίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ στο Φεστιβάλ Αττάλειας (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

 Το υποβλητικό ντεμπούτο του πρωτοεμφανιζόμενου Ντένες Νάζι Φυσικό φως, μια συγκλονιστική σπουδή πάνω στην προσωπική ευθύνη και τις απρόσμενες επιλογές μας σε ταραγμένους καιρούς (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

Σας περιμένουμε στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και στην Αποθήκη 1!

Υπενθυμίζουμε ότι οι αίθουσες του Φεστιβάλ λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

Πληροφορίες για Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 7,5€
Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€
Φοιτητικό & κάρτα ανεργίας: 6€
Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

Αφήστε ένα σχόλιο