το δικαίωμα στην αγάπη ανήκει σε όλα τα φύλα

Ευτυχώς μαζί με την πρόοδο στην τεχνολογία έχει αρχίσει και η πρόοδος στις απόψεις των ανθρώπων ώστε να αποδεχτούν το διαφορετικό με αργά αλλά σταθερά βήματα. Πλέον, εκτός από το αρσενικό και το θηλυκό έχουν αναγνωριστεί άλλα 72 φύλα. Όπως φαίνεται και από την έρευνα Grollman (2017) οι άνθρωποι που ανήκουν σε ένα από τα 72 φύλα εκτός του αρσενικού και του θηλυκού (δηλαδή των straight) αποδέχονται περισσότερο την διαφορετικότητα σε σχέση με τους «straight». Για ποιον λόγο όμως να αποδέχονται την διαφορετικότητα περισσότερο; Από την μία πλευρά ανήκουν και αυτοί οι άνθρωποι σε κάτι διαφορετικό και μπορούν να καταλάβουν πως είναι να διαφέρεις σε μια κοινωνία που δείχνει εχθρικότητα σε κάθε τι διαφορετικό. Από την άλλη διαθέτουν περισσότερη ενσυναίσθηση σε θέματα διαφορετικής σεξουαλικότητας όποιο φύλο και αν εκπροσωπούν με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον.

Αφίσα με καρδιές

Το θέμα λοιπόν είναι η γενικότερη αποδοχή του διαφορετικού και της διαφορετικής ταυτότητας των ανθρώπων. Γιατί άλλωστε να είναι φυσιολογικό μόνο ως ζευγάρι ο άνδρας και η γυναίκα; Επειδή έτσι ήταν ευρέως αποδεκτό για χρόνια; Όμως οι διαφορετικές ταυτότητες φύλου δεν γεννήθηκαν τώρα. Για χρόνια οι άνθρωποι που αισθάνονταν ότι ανήκουν σε κάτι διαφορετικό είτε το καταπίεσαν είτε έγιναν οι δακτυλοδεικτούμενοι από τις εκάστοτε κοινωνίες. Αυτό που προσπαθεί να πει η ψυχολογία είναι ότι όλοι οι άνθρωποι πάνω από όλα είναι άνθρωποι και όποια σεξουαλική ταυτότητα φύλου και αν επιλέγουν θα πρέπει να γίνεται αποδεχτή από το περιβάλλον και την κοινωνία. Αποδεχτή γιατί ο κάθε άνθρωπος που μπορεί να δηλώσει για παράδειγμα «gay» μπορεί να είναι ο γείτονας μας, ο αδελφός μας είτε ο πιο καλός μας φίλος. Δεν αλλάζει κάτι για τον άνθρωπο που γνωρίζαμε επειδή του αρέσει κάτι διαφορετικό από ότι αρέσει σε πολλούς άλλους ανθρώπους. Είναι απλά μια ακόμη πληροφορία που μάθαμε για έναν άνθρωπο που αγαπάμε.

Πηγές εικόνων: pixabay.com

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Allarakha, S. (2022). What Are the 72 Other Genders?. Medicinenet.com. Retrieved 16 April 2022, from https://www.medicinenet.com/what_are_the_72_other_genders/article.htm.

Grollman, E. (2017). Sexual orientation differences in attitudes about sexuality, race, and gender. Social Science Research61, 126-141. https://doi.org/10.1016/j.ssresearch.2016.05.002

ΑΝΕΣΤΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

Το όνομα μου είναι Ανέστης και σπουδάζω ψυχολογία. Λατρεύω να μαθαίνω για τον άνθρωπο και πως λειτουργεί η ψυχολογία στην ζωή του. Αγαπάω το χορό και ιδιαίτερα το Αργεντίνικο Τάνγκο καθώς με κάνει να διασκεδάζω αλλά και να εκφράζω την καλλιτεχνική μου φύση. Παρακολουθώ σειρές και ταινίες φαντασίας αλλά και anime. Επίσης απολαμβάνω να παίζω επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και μπάσκετ με φίλους.

Αφήστε ένα σχόλιο