Υάκινθος
Υάκινθος ή ζουμπούλι - Πηγή: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?search=%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9&title=Special:MediaSearch&go=Go&type=image

Υάκινθος ή ζουμπούλι

Για να απολαύσετε τα υπέροχα χρώματά μου και το έντονο μεθυστικό, μοναδικό άρωμα των λουλουδιών μου, ακούστε με: Είμαι ένας βολβός, με φυτεύετε οκτώ με δώδεκα εκατοστά μέσα στο χώμα, να προσέξετε σας παρακαλώ, ο οφθαλμός μου πρέπει να κοιτάει προς τα πάνω και εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν πανέμορφο θάμνο από ζουμπούλια με διάφορα χρώματα, μπορείτε να βάλετε περισσότερους από έναν βολβούς που να έχουν μεταξύ τους απόσταση δεκαπέντε έως είκοσι εκατοστά, να χρησιμοποιήσετε αφράτο φυτόχωμα, να μην με ποτίζετε τακτικά και να με έχετε πάντα σε σκιερό μέρος γιατί λατρεύω το κρύο. Σε τέσσερις με έξι εβδομάδες θα αναπτύξω φύλλα που είναι μακριά λογχοειδή με πράσινο χρώμα, που όπως ξέρετε είναι το χρώμα της ελπίδας. Το ύψος μου θα φτάσει είκοσι με είκοσι πέντε εκατοστά και για να αναπτυχθώ οριστικά χρειάζομαι οκτώ με δώδεκα εβδομάδες.

Όταν με δείτε να βλασταίνω, να με λιπαίνετε με υγρό λίπασμα και να με μεταφέρετε σε φωτεινό μέρος. Σαν έρθουν τα μέσα της άνοιξης εγώ θα ανθοφορήσω και θα σας χαρίσω άνθη δύο εκατοστών με πανέμορφα χρώματα, μωβ, λευκό, λιλά, κίτρινο, φούξια, μπλε, ροζ. Έκπληξη! Τα χρώματα μου εκπέμπουν πολύ φως και ενέργεια. Θέλω επίσης, να γνωρίζετε και μια μικρή λεπτομέρεια, πως στα άνθη μου αρέσει το λίπασμα να είναι πλούσιο σε φώσφορο και να έχει μορφή κόκκου. Να μην ξεχνάτε, σε αυτή τη φάση, να με ποτίζετε τακτικά αλλά με μικρή ποσότητα νερού γιατί όταν υπάρχει έντονη υγρασία είναι σίγουρο πως θα με επισκεφτούν οι ενοχλητικοί μύκητες.

https://www.shutterstock.com/el/video/clip-1010831231-beautiful-blooming-lilac-tree-spring-park

Κι άλλη μια μικρή λεπτομέρεια: μπορώ να ανθοφορήσω και μέσα στο νερό. Για να πετύχει αυτό, χρειάζεται μόνο ένα βάζο με στενό στόμιο όπου θα με τοποθετήσετε στο πάνω μέρος του, με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκομαι σε απόσταση αναπνοής από το νερό κι έτσι, σταδιακά θα αναπτύξω ριζίδια που θα εισχωρήσουν στο νερό και θα σας δώσουν ένα υπέροχο αρωματικό λουλούδι (εμένα δηλαδή) που θα ευωδιάζει τον χώρο σας. Είμαι καλλωπιστικό φυτό με μεγάλη αξία και γνωστό από τα αρχαία χρόνια. Α! Δεν μπορεί να μην ξέρετε, είναι άλλωστε κοινό μυστικό, πως ήμουν το αγαπημένο λουλούδι της Αφροδίτης και για τους ανθρώπους είμαι το σύμβολο του Έρωτα και της Απαράμιλλης Ομορφιάς.

Ανθούλα Γιασεμή

Είμαι η Ανθούλα Γιασεμή. Δεν θα μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο εκτός από λουλούδι. Ζω όπως αυτά, ανθίζω και μαραίνομαι, μοσχοβολώ τις νύχτες που τ` αστέρια μού κλείνουν το μάτι και το μόνο που ζητώ είναι νερό, φως κι ένα καλό λόγο.

Αφήστε ένα σχόλιο