You are currently viewing Χριστίνα Γεωργίου: Νέα ποιητική συλλογή “Βάθος Πεδίου”, από τις εκδόσεις ΑΝΕΥ

Χριστίνα Γεωργίου: Νέα ποιητική συλλογή “Βάθος Πεδίου”, από τις εκδόσεις ΑΝΕΥ

Η ποιητική συλλογή περιλαμβάνει τριανταένα ποιήματα που πραγματεύονται πολλαπλές πτυχές της ανθρώπινης κατάστασης, με αφορμή επιλεγμένες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, και συνοδεύονται από έργα του διακεκριμένου φωτογράφου Βασίλη Γόνη. Άλλοτε μπαίνοντας στη θέση των χαρακτήρων, σε πρώτο πρόσωπο, κι άλλοτε ως παρατηρητής, η ποιήτρια διαπιστώνει, διερωτάται, αισθάνεται και απορεί, σ’ ένα ταξίδι στα συναισθηματικά μας κενά, τα μαθήματα που δεν πήραμε, την παιδική ηλικία, την οικογένεια, τον έρωτα, τον ρόλο μας στην κοινωνία και τη φύση, την επικοινωνία ή την έλλειψή της, την ασθένεια, ακόμη και την εικονική πραγματικότητα.
Πρόκειται για την τέταρτη συλλογή της Χριστίνας Γεωργίου, μετά από διάστημα 12 χρόνων από την προηγούμενη με τίτλο «Η Όγδοη Μέρα» (Εκδόσεις Άνευ, 2012), τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για Φιλοζωικό σκοπό και τα αντίτυπά της έχουν εξαντληθεί. Προηγήθηκαν οι συλλογές «Αιθάλη» (Εκδόσεις Άνευ, 2007) και «Καθώς ο Κόσμος Βουλιάζει» (Εκδόσεις Γη, 1998), ενώ ποιήματά της έχουν
μεταφραστεί σε τέσσερεις γλώσσες κι έχουν συμπεριληφθεί σε 15 ανθολογίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Τουρκία και Η.Π.Α.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές του βιβλίου:

Η Χριστίνα σπούδασε μουσική στο Λονδίνο (PhD) και είναι βραβευμένη συνθέτις και δημιουργός ταινιών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ παράλληλα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο MFA Γυναίκα της Χρονιάς στην κατηγορία της μουσικής, ενώ το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της, «The Stray Story: A Dogumentary» (2021), προβλήθηκε σε 25 χώρες αποσπώντας 13 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και διατίθεται σε πλατφόρμες όπως Apple TV, Google TV και Amazon Prime.
O Βασίλης Γόνης είναι ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Ζωγράφου (Φ.Ο.Ζ.) στην Αθήνα, και μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από το 2000. Το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα φωτογραφίας του ΑΚΤΟ/Middlesex University και το 2002 δύο φωτογραφίες του αγοράστηκαν
από το Ιαπωνικό μουσείο φωτογραφίας ΚΜΟΡΑ για τη μόνιμη συλλογή. Την ίδια χρονιά ο εκδοτικός οίκος TeNeues του ανέθεσε τη φωτογράφιση της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με τη σχετική έκδοση να κυκλοφορεί το Μάρτιο του 2004 στη σειρά Photopockets. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς φωτογραφίας.


Εκδήλωση Βιβλιοπαρουσίασης:

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε στη Λευκωσία την 1η Μαρτίου 2024 στο Kyriakides Piano Gallery στη Λευκωσία. Την εκδήλωση προλόγησε ο Πρόεδρος την Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Ελευθέριος Πλουτάρχου και ο Εκδότης του Άνευ, Χριστόδουλος Κατσούρης, ενώ για τα ποιήματα μίλησε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Άδωνις Φλωρίδης. Απήγγειλαν οι ηθοποιοί Κορίνα Κονταξάκη και Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, με μουσικές παρεμβάσεις από τη Χριστίνα Γεωργίου.
Οπτικογράφηση: htps://www.facebook.com/share/v/qgfzxQ2WhoToKPC4/
Υλικό προώθησης: htps://www.facebook.com/events/773268064705577/

Το εναρκτήριο και το καταληκτικό ποίημα της συλλογής:


ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Αφήστε ένα σχόλιο