Η επικοινωνία κάνει το ταξίδι της στον χρόνο με διάφορα μέσα. Όλα τα έμβια όντα έχουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν. Ωστόσο οι άνθρωποι έχουν εφεύρει στα εκατομμύρια χρόνια παραμονής τους στον πλανήτη πολλούς τρόπους επικοινωνίας: μέσω του λόγου, των νευμάτων, των χειρονομιών, της τοιχογραφίας, της γραφής, της μουσικής, του τύπου, της τεχνολογίας. Ώσπου έφτασε η εποχή κατά την οποία αναπτύχθηκε σε τέτοιο βαθμό η επιστήμη συστημάτων ώστε να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί σε έναν ψηφιακό τόπο χωρίς εμφανή όρια και μεγέθη την επικοινωνία μεταξύ των ατόμων, των κοινωνιών, του κόσμου ολόκληρου. Ένας κυβερνοχώρος έχει πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύσει δια παντός όλων των ανθρώπων τα λόγια και έργα.

Πολλοί αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι για καλό ή για κακό, παρόλα αυτά όλοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να διαβάσουμε, να πληροφορηθούμε, να γράψουμε, να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας. Κι αν στο παρελθόν ήταν αρκετή μια φωτιά, ένας σεισμός, ένας πόλεμος για να καταστρέψει των ανθρώπων τα έργα, σήμερα κανείς δεν ξέρει πότε και πως αυτός ο αόρατος κόσμος μπορεί να καταστραφεί. Κι αν αυτό τροφοδοτεί τη ματαιοδοξία μας, πως μέσω των αποθηκευμένων σε αυτό έργων μας, θα μείνουμε στην αιωνιότητα, προηγείται η ανάγκη του πλανήτη για ανατροφοδότηση. Η φύση θα αποφασίσει το χρονικό διάστημα που θα επιτρέψει στο ανθρώπινο είδος να ζήσει ακόμα στην επικράτεια της Γης.  Μέχρι τότε λοιπόν, ας επικοινωνήσουμε, όχι για χάρη της αιωνιότητας αλλά για την αξία της στιγμής που αδιάλειπτα μας χαρίζεται απ` το θαύμα της ζωής.

Τα προαναφερόμενα σκεπτόμενοι, περιφερόμενοι σε άγνωστες και μη συντεταγμένες, γευόμενοι τη γοητεία της πληροφορίας, με το βαρύ τίμημα της μοναχικής πορείας στον αχανή κόσμο του διαδικτύου να μαραίνει τη δημιουργικότητά μας, υλοποιήσαμε την ιδέα, που χρόνο με τον χρόνο ωρίμαζε, για τη δημιουργία του ΣημειΩματάριου, ενός φιλόξενου τόπου με ανοιχτές σελίδες για όσους θέλουν να αφήσουν μια σημείωση. Μικρή ή μεγάλη. Σημαντική ή ασήμαντη. Χαρούμενη ή λυπημένη. Που αποζητά μια απάντηση ή και όχι απαραίτητα. Για όσους θέλουν να αφήσουν μια ένδειξη πως δεν πορευόμαστε μόνοι. Πως μπορούμε να Συνυπάρξουμε.

Γνωρίστε μας:

Μεταξύ άλλων επέλεξα να είμαι συγγραφέας. Μ` αρέσει ο δρόμος της ποίησης. Και του θεάτρου. Γράφω ότι μου υπαγορεύει ο νους μου. Άλλοτε μικρές ιστορίες, άλλοτε στίχους, άλλοτε μακρά οδοιπορικά. και υπογράφω τα άρθρα και τα συγγραφικά μου έργα ως Άννα Ρω. 

Η Ευγενία Μοτσάκου σπουδάζει στο Εθνικό και Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Χημείας. Αγαπάει την επιστήμη και τις τέχνες, και πάντα απολαμβάνει ένα καλό βιβλίο.

 

 

 

Ο Αλέξανδρος Καφετζόγλου φοιτά στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είναι λάτρης της hip-hop κουλτούρας και αγωνίζεται για την παγκόσμια κοινωνική αφύπνιση.

 

Είμαι ο ΣημειΩματογράφος του Σαββάτου. Δεν έχω πολλά να σας πω. Δεν ξέρω ακόμα καλά τον εαυτό μου ούτε τον κόσμο. Προς το παρόν διεκδικώ μια θέση στο καράβι των μη επιστρεπτέων ταξιδιών και σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η περιπλάνηση είναι… είναι σαν λέμε Ζω. Έχω κι ένα μυστικό. Χωράμε πολλοί σ` αυτό το καράβι.

 

 

 

 

 

Σωτηροπούλου Μαρία.
Γεννημένη φθινόπωρο αλλά η καρδιά μου ανήκει στο καλοκαίρι.
Μπορώ να στερηθώ τα απαραίτητα αλλά όχι τα ποιήματα.
Κι ηθοποιός δεν σημαίνει φως.
Σημαίνει μεγεθυντικός φακός στο σκοτάδι.
Στον ελεύθερο χρόνο μου, εμπορεύομαι μήλα για τον επιούσιο

 

 

 

 

 

Βαγγέλης Ταμβάκος

 

Ο Ευάγγελος Ταμβάκος είναι “εραστής της τέχνης”. Έχει σπουδάσει Φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο». με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Από το 2015 έως σήμερα είναι δάσκαλος φωτογραφίας και ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας fotografia art as expression πρώην Instantane. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως την ατομική έκθεση στο Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι», Αφιέρωμα στον Καμύ και παρουσίαση Potfolio στο Μουσείο Μπενάκη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://www.artamvakos.gr/about-tamvakos

 

 

Στέλλα Τσιλιγιάννη

 

 

Είμαι η Στέλλα Τσιλιγιάννη, απόφοιτος της κτηνιατρικής σχολής. Η επικοινωνία της επιστήμης είναι πολύ σημαντική για εμένα, γι’ αυτό μέσα από τα άρθρα μου θα προσπαθώ να φέρω τον κόσμο πιο κοντά στις επιστήμες υγείας. Λατρεύω τον χορό και θεωρώ ότι είναι ένα μέσο έκφρασης. Στον ελεύθερό μου χρόνο, ασχολούμαι με την αστρονομία και την διαστημική.

 

 

 

 

 

Εικόνα μα το ελληνικό αλφάβητο

 

Ο ΣημειΩματογράφος των Λέξεων αδυνατεί να συντάξει ένα βιογραφικό. Δηλώνει αναλφάβητος και κατοικεί σε τόπους ακόμα ανεξερεύνητους.

 

                             

 

 

 

                             

 

 

Ελένη Καρακατσάνη

 

   Ελένη Καρακατσάνη είναι το όνομά μου, ζω στην Αθήνα και αγαπώ την σταθερή εναλλαγή των εποχών, τα δώρα και την ανανέωση που αυτή φέρνει. Αγαπώ την υγεία μου, αυτή μου επιτρέπει να χαίρομαι την κάθε μέρα, τα παιδιά και τα ζώα, το διάβασμα, τους περιπάτους, την μουσική, τον κινηματογράφο, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ταξίδια με αυτοκίνητο, τις χειροτεχνίες και την μαγειρική. Είμαι ερασιτέχνης παρατηρητής της ζωής και θα ήθελα να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου από αυτήν πάντα με καλή προαίρεση και διάθεση. Είμαι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών και ασχολούμαι με την συγγραφή κυρίως διηγημάτων.