You are currently viewing Οι 300σιες σε σκηνοθεσία της Αρχοντίας Μυλωνά

Η σκηνοθέτις – δασκάλα θεατρική αγωγής και εμψυχώτρια του Θεατρικού Παιχνιδιού του Τμήματος Εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου Περιστερίου, Αρχοντία Μυλωνά δίδαξε στα παιδιά την περίοδο 2022, την παρωδία της Μαρίας Κίτρα οι 300σιες.

Η Αρχοντία Μυλωνά με τη διεισδυτική ματιά της έχει την ικανότητα να ανακαλύπτει τα επίπεδα ενός κειμένου και να μεταλαμπαδεύει στα παιδιά την εσωτερική τους διάσταση. Μαλάζει με αγάπη και δεξιοτεχνία την ιδιοσυγκρασία των μελών τής θεατρικής ομάδας της, ώστε να ξεδιπλώνουν στο έπακρο τις δυνατότητες τους, ενώ ταυτόχρονα εμφυσά την αξία του ομαδικού πνεύματος ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια αρμονική συνύπαρξη πάνω στη σκηνή. Αυτό δεν έχει μόνο σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία επιτυχημένων και ευφάνταστων παραστάσεων αλλά και την καλλιέργεια των χαρακτήρων τους με αξίες και ιδανικά.

Αρχοντία Μυλωνά

Το έργο οι 300σιες της Μαρίας Κίτρα είναι μια παρωδία των 300ων του Λεωνίδα και έχει εξελιχθεί με την καθοδήγηση της Αρχοντίας Μυλωνά σε μια σπαρταριστή κωμωδία. Την παράσταση στελεχώνουν δέκα οκτώ χαρισματικά παιδιά & έφηβοι, μέλη του Τμήματος Εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου Περιστερίου, στη θέση του βοηθού σκηνοθέτη και στον ήχο η Αγγελική Λέκκα, στη μουσική σύνθεση ο Νικηφόρος και Ιωάννης Μυλωνάς ενώ το τραγούδι του χορού, ερμηνεύει η Μαρίνα Καψαμπέλη, στα φώτα η Μαίρη Υφαντοπούλου.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Περιστερίου και έχουν προγραμματιστεί για τις 27 & 29 Μαΐου στο θέατρο Ξυλοτεχνία (Παρασκευαπούλου & Κωστή Παλαμά 2 – Περιστέρι), στις 4 Ιουνίου στο Άλσος Περιστερίου και στις 20 Ιουνίου στο θέατρο Φοίνικα. Η έναρξη και των 4ων παραστάσεων είναι στις 20:30μ.μ με ελεύθερη είσοδο.

Αφίσα: 300σιες - Θεατρικό έργο

Λίγα λόγια για το θεατρικό έργο:

Η σύζυγος του Λεωνίδα, η Αφέντρα, θέλει πάση θυσία να διώξει από το παλάτι τον άντρα της, γιατί … κάτι ετοιμάζει. Η Ξέρξαινα, θέλει να κατακτήσει την Σπάρτη και στέλνει της Αγγελιαφόρο της να δώσει το μήνυμα, αλλά η κόρη της Αφέντρας, τη ρίχνει στο πηγάδι! Η Εφιαλτική πηγαίνει στην Ξέρξαινα για να προδώσει τον τόπο της. Η Πυθία πρέπει να δώσει χρησμό. Ο γυμναστής του Λεωνίδα τρώει τα μούτρα του… κι ένα σωρό άλλες κωμικές καταστάσεις, συνθέτουν αυτή την παρωδία, με πολύ γέλιο.

Πηγή φωτογραφίας και απόσπασμα έργου: https://theatrika-erga.gr/theatriko/triakosies

Αλέξανδρος Καφετζόγλου

Ο Αλέξανδρος Καφετζόγλου φοιτά στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, είναι λάτρης της hip-hop κουλτούρας και αγωνίζεται για την παγκόσμια κοινωνική αφύπνιση.

Αφήστε ένα σχόλιο