Ανταποκριτής πρώτης γραμμής Παρουσίαση βιβλίου

Η Πόλα Γιαννακοπούλου – Βακιρλή και ο “Ανταποκριτής πρώτης γραμμής” στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Οι εκδόσεις Βακχικόν και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Πόλας Γιαννακοπούλου-Βακιρλή “Ανταποκριτής πρώτης γραμμής”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στις 18.30, στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

• Κώστας Καρούσος, πρόεδρος της ΕΕΛ, ποιητής, εικαστικός
• Κώστας Σταύρου, φιλόλογος.

Ποιήματα θα διαβάσουν οι:

• Ντίνα Γεωργαντοπούλου, ποιήτρια
• Βάσω Ιορδάνου-Κοσμίδου, ποιήτρια
• Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, υπεύθυνη πολιτιστικών του συλλόγου ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΣ Λέσβου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ντίνα Γεωργαντοπούλου

Λίγα λόγια για την Πόλα Γιαννακοπούλου-Βακιρλή:

Γεννήθηκα στο Σύδνευ αλλά κατάγομαι από την Ακράτα όπου και μεγάλωσα .Σπούδασα στο πανεπιστήμιο της Αθήνας φιλολογία, στη φιλοσοφική σχολή.Δίδαξα σαν φιλόλογος στη Μέση Εκπ\ση. Τα τελευταία είκοσι χρόνια υπηρέτησα στο 2ο Λύκειο Πεύκης από όπου και συνταξιοδοτήθηκα. Είμαι μέλος του καλλιτεχνικού σωματείου ΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΥΔΡΑΝΗ στου οποίου τις δράσεις συμμετέχω ενεργά , της Πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών, του ομίλου ΞΑΣΤΕΡΟΝ( όμιλος Π. Ζαλώνη) , της Αμφικτυονίας Ελληνισμού και υποψήφιο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Γράφω δοκίμια , άρθρα και ποίηση.Δημοσιεύω τα ποιήματά μου σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και περιοδικά όπως το βιβλίο net, Όμιλος Υπερρεαλιστών Θεσσαλονίκης, HOMO UNIVERSALIS, Κελαινώ, Φρέαρ, Poetry newς, Ποιείν, fractal, Αιολικά γράμματα.Πολλά άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί επίσης σε ηλεκτρονικά περιοδικά και στην εφημερίδα Πρώτη του Αιγίου. Έχω τιμηθεί με το Β’ βραβείο του περιοδικού Κελαινώ για το 2014 για το ποίημά “Ζωή όπως θάλασσα“, Με έπαινο για το ποίημα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ το 2017 και με το 4ο βραβείο για το ποίημα ΓΥΝΑΙΚΑ το 2020. Συμμετέχω στο κίνημα “100 χιλιάδες ποιητές για την αλλαγή” όπου και διακρίθηκα για το ποίημα “Τα δικά μας μάρμαρα”. Το 2015 απέσπασα το γ’ βραβείο στους Πανελλήνιους Δελφικούς αγώνες ποίησης με το ποίημα “ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΩ”.
Το 2017 τιμήθηκα από τον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην Ακράτα για την προσφορά μου στα γράμματα.
Το 2018 απέσπασα Τιμητική συμμετοχή για το ποίημα ΠΑΘΩΝ ΛΥΤΡΩΣΗ στους Πανελλήνιους Δελφικούς αγώνες ποίησης
Το 2018 απέσπασα το βραβείο Αρχιλόχου από την Αμφικτυονία Ελληνισμού για το ποίημα ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Το 2021 απέσπασα το β’ βραβείο της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς, στην Πάτρα για το ποίημα ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ’21, στα πλαίσια των εορτασμών των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Ποιήματά μου συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο “ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ” της Παναγιώτας Ζαλώνη εκδ. Αγγελάκη ,στη β’ και γ’ ομαδική ποιητική συλλογή των εκδόσεων ΔΙΑΝΥΣΜΑ ,στο βιβλίο ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ εκδ. Το βιβλίο 2016 , στην ομαδική συλλογή του περιοδικού Αιολικά γράμματα, στο Ανθολόγιο ποίησης του Ελευσίς και Υδράνη, στην Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, στα καλλιτεχνικά ημερολόγια το βιβλίο net και στα ημερολόγια Ερωτικής ποίησης εκδ βεργίνα. Έχω εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές: φως στην άκρη της καταχνιάς, εκδ. Bookstars, 2014 , ΜΙΚΡΟ ΑΛΩΝΙ εκδ. Γαβριηλίδης 2015 , ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ εκδ. Βεργίνα 2016, ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ εκδ, βεργίνα 2018 και ΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗΝ ΚΑΙ ΜΗ εκδ βεργίνα 2020.Υπό έκδοση η έκτη ποιητική μου συλλογή με τίτλο: Ανταποκριτής πρώτης γραμμής.
Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Βακιρλή, φαρμακοποιό, κι έχω δυο γιους.

Ιστορίες & Δρώμενα

Αφήστε ένα σχόλιο