Πάνος Παντελούκας

Ο Πάνος Παντελούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Μεγάλωσε στο Μαρούσι και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Δίκαιο στη Βρέμη της Γερμανίας. Ασκεί μάχιμη δικηγορία επί 20 συναπτά έτη και έχει ιδρύσει το δικηγορικό γραφείο Panteloukas Law Office. Ομιλεί πέντε γλώσσες. Είναι συγγραφέας του νομικού βιβλίου με τίτλο Menschenrechte στα γερμανικά (εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα 2007), για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και των αστυνομικών νουβελών Έγκλημα στο Πότζο (εκδόσεις Βακχικόν 2020) και Ο Σπινέλλι στον Κάμπο (εκδόσεις Βακχικόν 2021). Αρθρογραφεί σταθερά στο τριμηνιαίο περιοδικό Τριανεμία, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες των βορείων προαστίων. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Τίνα Σπινέλλι και έχει δύο παιδιά. Τα βιβλία, το σινεμά, η μουσική, τα ταξίδια, ο αθλητισμός, οι συλλογές και ο εθελοντισμός είναι τα βασικά του ενδιαφέροντα εκτός δουλειάς. Είναι λάτρης της Ιταλίας, της δεύτερης πατρίδας του. Το Μυστήριο στην Παλμαρόλα είναι η τρίτη αστυνομική του νουβέλα από τον κύκλο υποθέσεων του ήρωά του, του καθηγητή εγκληματολογίας Οράτσιο Σπινέλλι.

Αν τα βασικότερα χαρακτηριστικά σας ταυτίζονταν με κάποιο σημείο στίξης, αυτό θα ήταν;
Η άνω τελεία. Μου αρέσει η εμβάθυνση δια της στιγμιαίας παύσης.

Συγγραφέας και λευκή σελίδα. Συγκρουσιακή, δημιουργική σχέση ή τι άλλο;
Δημιουργική σχέση πάντα. Στις διακοπές έχω πάντα ένα σημειωματάριο στο τσαντάκι μου και ένα μολύβι.

Συνταξιδιώτες στη συγγραφική διαδρομή σας, είναι… ;
Ο ήρωάς μου, Οράτσιο Σπινέλλι, καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη.

Ποιοι λόγοι – δρόμοι σάς οδήγησαν στο νεογέννητο έργο σας;
Η κληρονομιά που έχουν αφήσει τα δύο προηγούμενα αστυνομικά μου βιβλία, οι νουβέλες «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΤΖΟ» και «Ο ΣΠΙΝΕΛΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ» από τις Εκδόσεις Βακχικόν πάντα.

Δώστε μας τα σημεία των οριζόντων του:
Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να ταξιδέψει τον αναγνώστη θεωρώ και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με γοργό ρυθμό και πλοκή γεμάτη δράση.

Ως πρώτος αναγνώστης του βιβλίου σας θα λέγατε γι` αυτό ό,τι…;
Με εκφράζει, είναι γραμμένο με κέφι, μπορεί να σε ταξιδέψει και να σε κάνει να γνωρίσεις μέρη και κουλτούρες που θα αγαπήσεις.

Αν διατυπώνατε μια μοναδική ερώτηση σε συγγραφέα της επιλογής σας αυτή θα ήταν…;
Θα ρωτούσα τον Ζωρζ Σιμενόν, αν ζούσε, πως κατάφερε να γράψει τόσα πολλά βιβλία χωρίς να επαναλαμβάνεται ποτέ στις ιστορίες του.

Και αν δίνατε έναν τίτλο ως δείκτη του παρόντος κόσμου;
Ο κόσμος μας ορίζεται από τον χρόνο, μακάρι να μπορούσαμε να ορίσουμε τον χρόνο όπως εμείς θέλαμε, έστω για μία μέρα, εβδομάδα, μήνα.


Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αφήστε ένα σχόλιο