Κομμένες γλώσσες και Παναγιώτης Κολέλης

Οι «Κομμένες γλώσσες» του Παναγιώτη Κολέλη παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Πετρούπολη

Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Κομμένες γλώσσες» του Παναγιώτη Κολέλη στην Πετρούπολη. Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, ενώ τη διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΚΨΜ και το βιβλιοπωλείο Αναζήτηση. Για τη συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα που έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, μίλησαν με θερμά λόγια η δημοσιογράφος και συγγραφέας Γεωργία Δρακάκη, η δημοσιογράφος Κυριακή Μπεϊόγλου και ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός. Οι ομιλητές μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το βιβλίο, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντες όψεις και εκφάνσεις του.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, Μανόλης Ραγκούσης και Ρούλα Κανέλλη, οι συγγραφείς Βασιλική Ηλιοπούλου και Δήμητρα Λουκά, καθώς και εκπρόσωποι από την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πετρούπολης.


Οπισθόφυλλο:

Εννιά ιστορίες κοινωνικού ρεαλισμού, που ακροβατούν ανάμεσα στην αμείλικτη πραγματικότητα και στο μεταφυσικό, στο ορατό και το αόρατο. Ιστορίες για αυτόκλητους υπερασπιστές του νόμου και της τάξης, για στόματα που πρέπει να μείνουν οπωσδήποτε κλειστά, για κεραίες κινητής τηλεφωνίας που γεννούν ελπίδες και εφιάλτες, για σχέδια που είναι εξαρχής καταδικασμένα να αποτύχουν. Για ανθρώπους που συντρίβονται, ενώ πασχίζουν να κάνουν μια καινούργια αρχή, ή αυτοκαταστρέφονται για να αποδείξουν ότι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Για φαντάρους που δεν υπηρετούν την πατρίδα τους και για πατρίδες που δεν τους αξίζουν οι φαντάροι. Για τραυματικές οικογενειακές σχέσεις, για μετανάστες που αναζητούν μερίδιο στην κανονικότητα και για μπαλκόνια που δονούνται από συνθήματα και συναισθήματα. Για τον ανίερο εναγκαλισμό του πόθου της ιδιοκτησίας και του πόθου για ένα νεαρό κορμί, έστω και νεκρό. Για άλματα στο κενό και για φυτά που καταλαβαίνουν περισσότερα από τους ανθρώπους. Για την ευτυχία και την εκμετάλλευση, δύο έννοιες τόσο διαφορετικές, που απέχουν όμως πολύ λίγο μεταξύ τους.

Το μυστικό νήμα που συνδέει όλες τις ιστορίες είναι το στοιχείο του παραλόγου. Παράλογη, όμως, δεν είναι και η πραγματικότητα γύρω μας; Θύτες και θύματα εναλλάσσουν διαρκώς ρόλους, παλεύοντας να λυτρωθούν ή να ξεχάσουν για να συνεχίσουν να ζουν.

Πηγή φωτογραφιών: Παναγιώτης Κολέλης

Ιστορίες & Δρώμενα

Άννα Ρω

Μεταξύ άλλων έχω επιλέξει να είμαι συγγραφέας. Μ` αρέσει ο δρόμος της ποίησης. Και του θεάτρου. Γράφω ότι μου υπαγορεύει ο νους μου. Άλλοτε μικρές ιστορίες, άλλοτε στίχους, άλλοτε μακρά οδοιπορικά και υπογράφω τα άρθρα και τα συγγραφικά μου έργα ως Άννα Ρω.

Αφήστε ένα σχόλιο